Vajra Dans Weekend Cursus 2017

Vajra Dans Beginnerscursus met Stoffelina Verdonk

Deze beginnerscursus is de ideale mogelijkheid om deze bijzondere meditatie-oefening te leren. De cursus is ook geschikt voor dansers die hun dans willen opfrissen of verfijnen.

Ervaring met dans is niet vereist.

We leren de Vajra Dans voor het welzijn van alle wezens. Zie de video onderaan deze pagina!

De Vajra Dans is een meditatie-oefening met geluid en beweging. De dans is een methode om onze energie te harmoniseren, en de drie aspecten van ons wezen: lichaam, stem en geest, te integreren in een staat van meditatie.

De Vajra Dans wordt op een grote, vijf-kleurige Mandala beoefend, die de overeenkomst representeert tussen de innerlijke individuele dimensie en de uiterlijke wereld-dimensie.

Het geluid van sacrale klanken (mantra’s) die terug te vinden zijn in de oorspronkelijke teksten van het Dzogchen onderricht, coördineert de bewegingen. Bij speciale gelegenheden kunnen de dansers originele, veelkleurige Vajra Dans kostuums dragen.

De Vajra Dans is een onderdeel van het Dzogchen onderricht, dat wordt gegeven door de wereldwijd bekende Dzogchen meester Chögyal Namkhai Norbu. Sinds 1991 heeft Chögyal Namkhai Norbu vier verschillende Vajra Dansen onderwezen, die los van elkaar of gecombineerd kunnen worden beoefend.

Om de Dans van de Vajra te leren is het noodzakelijk een cursus te volgen met een gekwalificeerde instructeur van de Internationale Dzogchen Community. Beoefenaars kunnen daarna op mandala’s over de hele wereld dansen.
http://vajradance.net/world-mandala-map/

Sinds 2011 is de Vajra Dans verbonden met de CID, de Internationale Dans Raad, die in 1973 door UNESCO werd opgericht.

Stoffelina Verdonk
Stoffelina is een van de meest ervaren Vajra Dans instructrices ter wereld. Ze danst al vanaf haar jeugd en is gediplomeerd moderne danser en lerares moderne dans.
Vanaf 1990 heeft zij de Vajra Dans geleerd en gedanst met Chögyal Namkhai Norbu. In 1993 is zij door hem geautoriseerd als Vajra Dans instructrice. Daarna heeft ze samengewerkt om de Vajra Dans te onderwijzen, te dansen en te presenteren op vele plaatsen binnen en buiten de International Dzogchen Community.

Stoffelina: “De beoefening van Vajra Dans is zeer nuttig geweest om te ontspannen en om opmerkzaamheid te ontwikkelen. De dans helpt te ervaren hoe we kunnen ontspannen in ons lichaam, stem en geest, met al onze beperkingen en capaciteiten; en het geluk te ervaren van samen bewegen, in goede omstandigheden, maar ook in meer complexe, of moeilijke momenten in onze levens: Dat allemaal geeft ons de mogelijkheid om onze werkelijke natuur te ontdekken.”

In 2015 werd ze door Chögyal Namkhai Norbu geautoriseerd als Santi Maha Sangha instructrice, en is ze begonnen introducties tot meditatie en geleide meditatie retraites te geven binnen de Dzogchen Community.

Locatie
Broedplaats HW10
Adres: Hendrik van Wijnstraat 10, Amsterdam
dichtbij treinstation Amsterdam Lelylaan

Tijdenschema (voorlopig)

 • Vrijdag 13 oktober: 19.00 – 21.30 uur.
 • Zaterdag 14 oktober: 10.00 – 13.00 uur en 15.00 – 17.30 uur.
 • Zondag 15 oktober: 10.00 – 13.00 uur en 14.30 – 17.00 uur.

Kosten

Vroege vogels korting – registeren en betalen vóór 25 september:

 • 130 euro voor niet-leden van Int. Dzogchen Community
 • 100 euro voor ordinary members
 • 50 euro voor sustaining members
 • 10 euro voor meritorious members

Vanaf 25 september:

 • 150 euro voor niet leden van Int. Dzogchen Community
 • 120 euro voor ordinary members
 • 70 euro voor sustaining members
 • 15 euro voor meritorious members

Let op: Voor mensen met weinig geld is het mogelijk minder te betalen. Deelname is belangrijker dan geld. Neem contact met ons op!